ČÍM MOHOU PŘEKVAPIT PRUŽINOVÉ MATRACE?

Vše se vyvíjí a modernizuje. Tak je to naštěstí i u pružinových matrací, které od doby svého vzniku prošly rozsáhlou změnou. Již se nejedná o typ matrací, které se rychle proleží, a při pohybu jste cítili každou pružinu. Dnešní podoba pružinových matrací nabízí komfort, oporu a zaručí vám kvalitní spánek bez bolestí zad. 

Pružinová nebo taštičková matrace? 

V dnešní době se setkáváme s pružinovými a taštičkovými matracemi. Oba typy výrobků se skládají z pružin. Klasická pružinová matrace má kolem 200 pružin stejné velikosti. Taštičkové mají kolem 400 až 500 různě tuhých kovových nebo plastových pružin. Každá pružina je zvlášť zabalena do netkané textilie tzv. taštičky, které umožňují reagovat na tlak těla a optimálně rozložit jeho hmotnost.

Taštičkové matrace je možno také zónovat. Setkat se můžete tedy i s matracemi, které disponují 7 zónami, protože každá pružina kopíruje tělo zvlášť, takže se matrace přirozeně přizpůsobí tvaru páteře. Pro vyšší komfort a ještě lepší ortopedické vlastnosti obsahuje matrace různé druhy pěn např. kvalitní PUR pěnu, paměťovou či studenou pěnou, které se adaptují tělu a stejnoměrně rozloží váhu těla. 

• TAMARA LATEX ROYAL – jádro je tvořeno ze speciálních ortopedických taštičkových pružin (cca 765 ks v rozměru 90 x 200) 

Pružinové a taštičkové matrace - cenově přijatelné řešení s vysokou kvalitou 

Jaké další výhody mají pružinové a taštičkové matrace? Díky své konstrukci jimi dobře cirkuluje vzduch, proto jsou odolné vůči výskytu roztočů, plísní a bakterií. Jsou cenově dostupné, snesou i vysokou zátěž (jejich nosnost může být až do 150 kg). Další výhodou je dlouhá životnost a tvarová stálost. Jsou vhodné pro lamelové rošty s ideálním rozestupem latí max. do 4 cm, aby nedošlo k poškození pružin. Pružinové ani taštičkové matrace nejsou určeny pro polohovatelné rošty. Pro každodenní spaní je vhodnější taštičková matrace. Klasická pružinová matrace je spíše určena pro příležitostné spaní např. na chatě nebo chalupě.

• Matrace latexová SIMONA LATEX (11 cm vysoké jádro z pružin BONELL o průměru drátu 2,4 cm)

Právě kombinace s moderními materiály přispívá ke zdokonalování výroby pružinových matrací, které jsou kvalitní a řadí se k těm nejlepším na trhu. Jejich moderní podoba vám zajistí pohodlný a kvalitní spánek. Předností je také jejich nízká pořizovací cena. Na kompletní nabídku pružinových i taštičkových matrací se můžete podívat na e-shopuwww.grossmann-matrace.cz.