SENDVIČOVÉ MATRACE – LEHKÉ, VZDUŠNÉ A CENOVĚ PŘIJATELNÉ

Nevíte, jestli se vám bude dobře spát na měkčí nebo tvrdší matraci? Bojíte se, že si vyberete špatně? Obecně platí, že lidé s nižší váhou by měli vybírat matraci měkčí a ti, kteří váží více, mají sáhnout raději po té tvrdší. Možným řešením by pro vás mohly být sendvičové matrace, které jsou složené z několika vrstev různých typů pěn a tvoří tzv. sendvič. Tyto vlastnosti zaručují výběr z více stupňů tvrdosti, čímž se minimalizuje riziko špatné volby tuhosti matrace. 

Pojďme se nyní blíže podívat, co dalšího nám mohou sendvičové matrace nabídnout.

Sendvičové matrace se vyrábějí v kombinaci s různými materiály, aby se docílilo co největšího komfortu při spaní. Na ložné ploše se většinou nachází paměťová pěna, která reaguje na teplotu a tlak. Paměťová pěna se vyznačuje hustou strukturou, přesto je vzdušná, protože v ní dochází k dobré cirkulaci vzduchu. Spodní část sendvičové matrace tvoří např. studená pěna, taštičkové pružiny, PUR pěna apod. Sendvičové matrace se vyznačují tvarovou stálostí a lehkostí, proto se dobře přemisťují. Nespornou výhodou je i nižší pořizovací cena oproti jiným matracím. Moderní řešení pro sendvičové matrace představuje tvarování PUR pěny do tzv. nopů, které podporují uvolnění přetíženého svalstva. Díky speciálně členěnému povrchu matrace nedochází k otlakům a vrchní část pokožky se dobře prokrvuje. Tento druh matrací zaručuje výborné ortopedické vlastnosti, které poskytnou dokonalou oporu páteři. 


• Matrace Donau Pur s nosností 120 kg: Každá strana matrace má jinou tuhost, takže si můžete vybrat, jestli vám více vyhovuje tvrdší nebo měkčí varianta.

• Matrace Ortopedy Maxi: Luxusní sendvičová matrace nejvyšší kvality visco matrací. Pro výrobu jsou použity jen ty nejkvalitnější materiály současnosti, které neobsahují formaldehyd.